Huisvesting van Kocken Industrieovenbouw B.V. omstreeks 1986

Huisvesting van Kocken Industrieovenbouw B.V. heden

Over ons

Meer dan 80 jaar ervaring

In de industrie

Warmtebehandelingen op maat

Kocken Industrieovenbouw B.V. heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot meer dan 80 jaar geleden. Het begon allemaal in een bescheiden schuurtje in het centrum van Utrecht, waar oventjes werden vervaardigd voor glas-in-lood kunstenaars. Deze bescheiden start groeide al snel uit tot het leveren van hoogwaardige ovens voor industriële toepassingen. Met de groei van de vraag verhuisde de productie naar een ruimer pand in Cothen, om uiteindelijk neer te strijken op het bedrijventerrein Latenstein in Tiel.

In de jaren negentig betrok Kocken Industrieovenbouw B.V. het huidige pand aan de Polderweg, waar het bedrijf zich verder ontwikkelde tot een toonaangevende speler op het gebied van ovenbouw. Met een uitgebreid klantenbestand verspreid over verschillende industrieën, van laboratoria en ingenieursbureaus tot machinefabrieken en vliegtuigbouwers, heeft Kocken Industrieovenbouw B.V. zijn stempel gedrukt op diverse sectoren.

Het ontwerp van ovens en bijbehorende apparatuur is altijd afgestemd op de specifieke eisen en wensen van de klant. Hoewel het bedrijf zich heeft ontwikkeld tot een specialist in industriële ovens, heeft het zijn roots in de creatieve industrie nooit verloochend. De originele “Kocken Ovens” zijn nog steeds te vinden in tal van scholen, ateliers en bij particulieren, waardoor zowel professionals als hobbyisten kunnen profiteren van hoogwaardige ovenoplossingen.

Of het nu gaat om een groot productieproces of een kleinschalige uitdaging op het gebied van warmtebehandeling, Kocken Industrieovenbouw B.V. staat klaar om op maat gemaakte oplossingen te bieden die voldoen aan de behoeften van elke klant. Met decennia aan ervaring en een toewijding aan kwaliteit en innovatie blijft het bedrijf streven naar perfectie in de ovenbouwsector.