Infraroodovens

Infraroodovens zijn innovatieve verwarmingsapparaten die infraroodstraling gebruiken om materialen snel en efficiënt te verwarmen. Deze technologie onderscheidt zich door haar vermogen om warmte direct over te brengen naar het oppervlak van een object zonder de omringende lucht te verwarmen. Dit maakt deze ovens bijzonder geschikt voor processen die snelle en gelijkmatige verwarming vereisen.

In verschillende industrieën, zoals elektronica-productie en kunststofverwerking, worden infraroodovens ingezet vanwege hun veelzijdigheid en efficiëntie. 

De voordelen van infraroodovens zijn onder meer een snellere opwarmtijd, lagere energiekosten en een verbeterde controle over het verwarmingsproces. Bovendien kunnen ze een meer consistente en gelijkmatige verwarming bieden, wat de kwaliteit en prestaties van het eindproduct verhoogt. Dankzij deze eigenschappen zijn deze ovens een waardevolle aanvulling voor bedrijven die streven naar efficiëntie en precisie in hun verwarmingsprocessen.

Doorlooptunnel met individueel aanstuurbare infrarood-gasbranders
Doorlooptunnel met individueel aanstuurbare infrarood-gasbranders

Maatwerk

Kocken Industrieovenbouw B.V. biedt maatwerkoplossingen voor infraroodovens, afgestemd op specifieke industriële behoeften. Onze expertise zorgt voor ovens met optimale prestaties, energie-efficiëntie en precisie. Door nauw samen te werken met klanten, ontwikkelt Kocken ovens die perfect passen bij unieke productieprocessen, van ontwerp tot installatie, voor maximale effectiviteit en betrouwbaarheid.

Proof of Concept

Kocken Industrieovenbouw B.V. biedt proof of concept voor infraroodovens, zodat klanten de functionaliteit en efficiëntie kunnen testen. Dit proces omvat aangepaste ontwerpen en demonstraties, waarbij de infraroodtechnologie wordt gevalideerd in realistische omstandigheden. Zo garandeert Kocken betrouwbare en effectieve oplossingen voordat volledige implementatie plaatsvindt, wat vertrouwen en klanttevredenheid bevordert.

Testopstelling voor onderzoek naar een verbeterde productiemethode

Verschillende variaties

Infraroodovens komen in verschillende types, elk geschikt voor specifieke toepassingen. Kortegolf-infraroodovens bieden snelle opwarming voor drogen en verharden. Middengolf-infraroodovens leveren gelijkmatige warmte, ideaal voor kunststofverwerking en voedselindustrie. Langegolf-infraroodovens geven zachte warmte, perfect voor delicate materialen en langzame verhitting. Elk type biedt unieke voordelen voor diverse behoeften.

Meer informatie

Benieuwd naar wat de beste oplossing voor uw product is? Neem dan contact op en informeer naar de mogelijkheden.