Schakelkasten

Afhankelijk van de complexiteit van het productieproces kan een oven uitgerust zijn met veel elektrische of elektronische onderdelen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld motoren, sensoren, actuatoren en ventielen. Al deze onderdelen wordt aangestuurd door elektronica componenten welke netjes en overzichtelijk ingebouwd worden in een speciale behuizing; de schakelkast. Deze kast is ook vaak de plek waar de belangrijke besturingselementen geplaatst worden zoals een aan/uit knop, een noodstop, de PLC (touch)schermen en de dataloggers.

Kocken Industrieovenbouw B.V. bouwt schakelkasten volledig in eigen beheer; van het ontwerp tot de bouw en van testen tot oplevering. Deze manier van werken zorgt er voor dat de besturing perfect is afgestemd op de oven, en het geheel voldoet aan alle eisen en wensen van de klant. Ook de aanvullende zaken rond de schakelkasten wordt door Kocken Industrieovenbouw B.V. verzorgt, denk hierbij aan het creëren van bijbehorende elektro-schema’s en de kast voorzien van coderingen.

Schakelkast in aanbouw

Volledig naar wens

Schakelkasten kunnen voorzien worden van allerlei extra opties om het gebruik van de oven of het onderhouden van de schakelkast makkelijker te maken. Denk hierbij aan een stopcontact of laptoptafel in de behuizing, een netwerk- of GSM-modem voor ondersteuning op afstand, maar ook bijvoorbeeld besturing en datalogging via een smartphone of tablet.

Bestaande ovens

Het is vrijwel altijd mogelijk om bestaande ovens te voorzien van een nieuwe schakelkast. Dit kan van toepassing zijn wanneer een bestaande schakelkast niet meer goed functioneert, of de gebruikte componenten zijn niet meer leverbaar. Ook het toevoegen van nieuwe componenten en functies aan de oven kan een goede reden zijn om de schakelkast een upgrade te geven of zelfs geheel te vernieuwen.

Schakelkast afgemonteerd

Op maat gemaakt

Benieuwd naar wat de beste oplossing voor uw product is? Neem dan contact op en informeer naar de mogelijkheden.