Specials

Kocken Industrieovenbouw B.V. is sterk in het bedenken en ontwikkelen van oplossingen voor complexe vraagstukken binnen het gebied van industriële ovens en thermische behandeling van producten en materialen. Elke klant heeft een ander eisen- en wensenpakket en daarmee is dus ook elke vraagstuk uniek, maar soms zijn projecten dusdanig “uniek” in hun soort dat ze zelfs niet meer onder een standaard categorie vallen.

Deze complexe vraagstukken ontstaan soms uit innovatie, maar soms ook uit pure nood. Wanneer u een nieuw product wilt ontwikkelen, een nieuw productieproces wilt opstarten of juist een bestaand proces moet verbeteren; Kocken Industrieovenbouw B.V. denkt met u mee. Naast veel kennis van materialen en productietechnieken kunt u ook terecht voor creatieve “out-of-the-box” oplossingen.

Doorlooptunnel met individueel aanstuurbare infrarood-gasbranders

Slimme oplossingen

Sommige productieprocessen zijn nét iets anders dan algemeen gangbaar; of u zich nu in een nichemarkt bevindt of juist “ahead of the curve” bent, Kocken Industrieovenbouw B.V. zorgt met specialistische kennis en een grote dosis creativiteit voor nieuwe inzichten en goede ideeën. Zo zit u nu en in de toekomst altijd goed met een machine die volledig aan uw eisen en wensen voldoet.

Proof of Concept

Een nieuw product of productieproces begint met een nieuw idee, maar in de praktijk moet vaak nog blijken of dat idee ook daadwerkelijk haalbaar is. Om te voorkomen dat er onnodige dure investeringen gedaan worden maken veel bedrijf eerst gebruik van een “Proof of Concept”; een machine waarmee op kleine schaal een product of methode wordt getoetst of waar mee getest wordt. Deze testmachine vormt vaak de basis voor een grotere oven waar volledige productie mee gedraaid kan worden.

Testopstelling voor onderzoek naar een verbeterde productiemethode

Klaar voor de toekomst

Of u nu benieuwd bent naar hoe u de volgende stap kunt maken om de concurrentie voor te blijven, of dat u gewoon op zoek bent naar manieren om de productie te vereenvoudigen, te versnellen of juist uit te breiden; Kocken Industrieovenbouw B.V. kijkt samen met u naar de knelpunten én naar de mogelijkheden zodat u klaar bent voor de toekomst.

Op maat gemaakt

Benieuwd naar wat de beste oplossing voor uw product is? Neem dan contact op en informeer naar de mogelijkheden.