Software

De besturing van een oven kan op veel verschillende manieren; de tijd dat alleen een aan/uit knop en een draaiknop voor de temperatuur voldoende was ligt ver achter ons. Tegenwoordig worden de meeste ovens geleverd met een digitale besturingscomputer in de vorm van een handunit of ingebouwd in de elektrokast. Voor de complexere behandelingsprogramma’s is echter een PLC met klant-specifieke software een betere optie.

Kocken Industrieovenbouw B.V. ontwerpt gebruikersinterfaces (HMI) met daarin gebruiksgemak hoog in het vaandel. Door middel van een met de klant afgestemde grafische weergave van de oven zijn belangrijke data en instellingen snel inzichtelijk. Ook opties zoals alarmeringen, uitgestelde start of batchnummers behoren tot de mogelijkheden. Kocken Industrieovenbouw B.V. maakt gebruik van hoogwaardige Siemens SIMATIC HMI interfaces in verschillende formaten en prijsklassen.

Monochroom scherm

Nieuwe oven

Bij de ontwikkeling van een nieuwe oven is het van belang om te kijken vanuit het productieproces. Dit gaat verder dan alleen het stookprogramma; denk aan efficiëntie verhogende opties zoals uitgestelde start of geforceerde koeling, maar ook veiligheidsopties zoals stikstofblussers, temperatuurbewaking of alarmen. Kocken Industrieovenbouw B.V. kijkt samen met u naar het productieproces om zo te bepalen welke opties er nodig zijn om het meeste uit uw oven te halen.

Kleurenscherm

Bestaande oven

Heeft u reeds een oven die nog prima werkt, maar wel een upgrade kan gebruiken? In veel gevallen zijn ook bestaande ovens uit te voeren met een gebruiksvriendelijk HMI scherm. Met behulp van servomotoren, sensoren en meet- en regeltechniek zijn veel functies tegenwoordig perfect digitaal regelbaar. Naast het verhoogde gebruiksgemak verbetert het in veel gevallen ook de efficiëntie van het productieproces en geeft het een uniformere kwaliteit aan het eindproduct.

Op maat gemaakt

Benieuwd naar wat de beste oplossing voor uw product is? Neem dan contact op en informeer naar de mogelijkheden.