Service

Regelmatig onderhoud laten uitvoeren aan industrieovens is cruciaal voor een goede werking en een lange levensduur; dit kan uitval en hoge kosten voor reparatie voorkomen, maar zorgt er ook voor dat potentieel gevaarlijke situaties vroegtijdig gesignaleerd en voorkomen kunnen worden.

Hoe vaak onderhoud uitgevoerd moet worden is sterk afhankelijk van de soort oven en de omstandigheden waarin de oven gebruikt wordt. Kocken Industrieovenbouw B.V. adviseert om in ieder geval minimaal jaarlijks onderhoud uit te laten voeren.

Naast regulier onderhoud kunt u bij Kocken Industrieovenbouw B.V. ook terecht voor allerlei andere service gerelateerde werkzaamheden. Dit geldt ook voor andere merken industrieovens, bijvoorbeeld als de originele fabrikant niet meer bestaat of geen service meer kan verlenen.

Is de oven total loss en zélfs door ons niet meer te reviseren? Dan kijken wij samen met u mee naar een oplossing, en kunnen desgewenst een alternatief aanbieden in de vorm van een vervangende of nieuwe oven.

Reparatie

Wanneer er te weinig of te laat onderhoud is uitgevoerd, of wanneer er schade is ontstaan tijdens het gebruik; er komt een moment dat er iets gerepareerd moet worden en dat komt altijd ongelegen.

In de meeste gevallen kan Kocken Industrieovenbouw B.V. de reparatie volledig voor u verzorgen; of het nu gaat om het vervangen van een branderbuis of plaatwerkherstel. Neem vrijblijvend contact op met de serviceafdeling voor meer informatie.

(Planmatig) Onderhoud

Minimaliseer de kans op stilstand van uw productielijnen; Kocken Industrieovenbouw B.V. biedt klanten een op maat gemaakt onderhoudscontract aan zodat problemen zo vroeg mogelijk ontdekt worden.

Advies

Benieuwd hoe u het bedrijfsproces rond uw oven kunt stroomlijnen, hoe u de productie kunt verhogen of zelfs kunt automatiseren? Kocken Industrieovenbouw B.V. staat voor u klaar met raad en daad.

Revisie

Wanneer een oven geïsoleerd moet worden of bijvoorbeeld de binnenkant aan vervanging toe is, moet een oven gereviseerd worden. Dit gaat verder dan een simpele reparatie, maar brengt de oven weer in topstaat.

Kleine oventjes kunnen in de fabriek in Tiel gerepareerd worden, de grotere ovens meestal op locatie bij de klant. Bij de echt grote projecten wordt uw oven opgemeten, het te herstellen deel in 3D uitgewerkt en voor zover mogelijk in de fabriek in Tiel op maat gemaakt alvorens de oven op locatie weer wordt hersteld.

Inspectie en keuring

Wanneer uw oven onderworpen moet worden aan een EBI-keuring, kan Kocken Industrieovenbouw B.V. u hierbij ontzorgen.

Na een korte inspectie kunnen doorgaans direct afkeurpunten gerepareerd worden of onderhoud worden uitgevoerd. Ook de EBI-keuring zelf kan desgewenst met behulp van externe specialisten worden uitgevoerd.

Onderdelen

Liever zelf aan de slag? Dankzij een groot netwerk van leveranciers en specialisten levert Kocken Industrieovenbouw B.V. een breed scala aan onderdelen, waaronder;

  • Verwarmingselementen
  • Thermo-elementen
  • Gegoten isolatiedelen
  • Afdichtingsmaterialen
  • Mechanische onderdelen
  • Elektrische componenten